wat doen we

Nieuwbouw, Verbouw, Onderhoud  & Meer

Nieuwbouw en Verbouw

Bevingschade

Dakwerken

Versterking / Sloop en nieuwbouw woning

Restauratie

Groot en Klein onderhoud

Nieuwbouw en Verbouw

U wilt een nieuw huis of pand gaan realiseren op een mooie kavel. Eindelijk die verbouwingsplannen doorzetten waar u al enige tijd mee rondloopt. De financiering is rond: het project kan beginnen! Onze professionals denken graag met u mee over planning en uitvoering.

Ook kleinere bouwopdrachten

Ook voor kleinere projecten in en om het huis, zoals een serre, een man cave / woman cave of een badkamer kunt u ons benaderen. Wij beluisteren uw wensen en adviseren u desgevraagd over de aanpak en de materiaalkeuze. Met aandacht voor de stijl van de woning én de duurzaamheid ervan. 

Vrijblijvend bespreken van uw wensen

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u uw ideeën aan ons voorleggen. Deze verwerken we in een schets om één en ander inzichtelijk te maken. Eventueel maken we op verzoek een gedetailleerde bouwtekening. Op basis van dit gesprek maken wij een gespecificeerde kostencalculatie.

Ordelijk verloop van de verbouwing

Een verbouwing grijpt altijd in op de thuissituatie. Met een einddoel voor ogen neem je de tijdelijke chaos in je huis voor lief. Wij zullen er alles aan doen om dit proces zo ordelijk mogelijk te laten verlopen. Een opgeruimde werkplek is voor bewoner en vakman de fijnste basis om verder te gaan.
Na de klus zorgen wij voor de afvoer van het afval en de grond.

Bouwcombinatie De Delle

Sinds 2018 werken wij voor grotere bouwprojecten samen met andere bedrijven werkzaam in de bouw. Door deze alliantie wordt de ervaring en kennis omtrent Groninger gebouwen en monumenten gebundeld. Daarmee ontstaat een deskundig team dat naast het herstellen van aardbevingsschade ook de bouw van meerdere woningen of een dorpshuis op zich kan nemen.

Bouwcombinatie de Delle bestaat uit de volgende Bouwbedrijven:

  • Bouw- en Timmerbedrijf Boer
  • Bouwbedrijf van Dijken
  • Bouwbedrijf Werkman
  • Allround Timmerbedrijf Gebr. Wieringa BV

Groot en klein onderhoud

Een van de kernactiviteiten van ons bedrijf. De jaren en het Hollandse weer werken in op kozijnen, daken, hang- en sluitwerk, etc. Gebruik van degelijk materiaal binnen- en buitenshuis is essentieel voor de levensduur en het behoud van uw woongenot.

Aandacht voor stijl én kwaliteit

Wij verzorgen  voor u grote en kleinere onderhouds- en vervangings-werkzaamheden. Dat kan gaan om het vervangen of uitbreiden van het hang- en sluitwerk, het vervangen van kozijnen of deuren of het plaatsen van nieuwe dakpannen. Bij al deze wensen houden we oog voor het unieke karakter van uw woning. Waar mogelijk en verkrijgbaar werken we met de originele materialen. Wel houden wij te allen tijde oog voor nieuwe eisen en technieken.

Isolatie

Iedereen wil er warmpjes bij zitten in zijn huis. Een goede isolatie van daken, muren en ramen zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening. Voor het aanbrengen ervan kunt u bij ons terecht. In het geval van isolatie achteraf kunnen wij een externe partij voor u benaderen.

Isolatie

Iedereen wil er warmpjes bij zitten in zijn huis. Een goede isolatie van daken, muren en ramen zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening. Voor het aanbrengen ervan kunt u bij ons terecht. In het geval van isolatie achteraf kunnen wij een externe partij voor u benaderen.

Renovatie restauratie

Ruime ervaring met restaureren

Restaureren: het in oude staat terugbrengen van een object. In onze regio hebben wij in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd met het restaureren en renoveren van boerderijen, herenhuizen en andere oude panden. Een karakteristieke woning verdient in onze ogen alle zorg en ambacht. Laat rustig uw gedachten gaan over wat u voor zich ziet en bespreek die wensen met ons.

Authentiek ogend materiaal

Wij maken bij het restaureren gebruik van traditionele materialen en werkwijzen, die in onze werkplaats vaak met de hand worden uitgevoerd. Juist dat ambachtelijke werk geeft karakter aan deuren, kozijnen en ornamenten. Hetzelfde geldt voor de keuze van het materiaal. Mogelijk heeft u daar zelf al ideeën over. Wij doen ons best om de originele materialen te vinden of daarvoor een passend alternatief te bieden.

Sloop / nieuwbouw en versterking

Een ingrijpend proces, dat weten we van onze klanten. Zo’n project wilt u overlaten aan betrokken professionals, een Bouwbedrijf dat begrijpt waar u doorheen gaat. Dat bedrijf kiest u zelf!
Wij bieden u van harte onze ondersteuning aan. Door onze ruime ervaring en de NCG-kwalificatie kunt u met een gerust hart deze klus aan ons toevertrouwen.

Deskundige kostencalculatie

Om deze versterking zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen werken we samen met meerdere partijen. O.a. Buro de Rooy in Loppersum, gespecialiseerd in deze vraagstukken, verzorgt de kostencalculatie. Samen met dit bureau bekijken wij de situatie ter plekke en stellen een gedetailleerd begroting op basis van het versterkingsplan op. Dit plan en de begroting spreken wij daarna met u door.
Ook voor sloop en nieuwbouw werken wij volgens deze procedure.

Expertises binnen onze Bouwcorporatie

Als onderdeel van Bouwcorporatie De Delle kunnen wij eveneens de verantwoordelijkheid op ons nemen voor grotere bouw- en versterkingsprojecten. De bundeling van expertises maakt dat u maar met één partij hoeft te communiceren om deze klus geklaard te krijgen. We willen u op deze wijze zo veel mogelijk ontzorgen. Best fijn na alles wat hieraan vooraf is gegaan.

Dak werken

Nieuwbouw of dakrenovatie: wij zorgen voor een gedegen en goed geïsoleerd dak boven uw hoofd.
Platte daken voorzien wij van een EPDM rubberbedekking. Voordeel is dat hiervoor geen brander nodig is. Daarnaast geeft dit een oppervlak zonder overlappingen, dat eenvoudig te repareren is in geval van schade. EPDM heeft dan ook nog eens een veel langere levensduur dan bijvoorbeeld bitumen dakbedekking.

Constructie en dakbedekking

Ook voor het maken van een nieuwe kapconstructie en het leggen van dakpannen kunt u bij ons terecht. We zorgen uiteraard voor optimaal isolerende materialen. De dakbedekking brengen wij zeer zorgvuldig aan, zodat neerslag en wind netjes blijven waar ze zijn: buiten!
Mooie bijkomstigheid: Een degelijk en verzorgd ogend dak levert een aanzienlijke waardevermeerdering op van uw huis!

Eenheid in stijl en materiaal

Eenheid in stijl en materiaal
Ook de stijl van het dak heeft onze volle aandacht. We stellen alles in het werk om de daklijsten en dakbedekking in de stijl van uw huis te realiseren. Mochten bepaalde dakpannen niet meer leverbaar zijn dan zorgen wij voor een passend alternatief.

En uiteraard zorgen wij voor de gescheiden afvoer van het afval.

Bevingsschade

NCG kwalificatie

NCG kwalificatie
Onze omgeving is de afgelopen jaren hard getroffen door aardbevingen. Veel woningen moeten worden versterkt of zelfs gesloopt. U wilt zich weer prettig én veilig voelen in uw huis! Wij zijn door NCG gekwalificeerd om aardbevingsschade zorgvuldig in kaart te brengen en te herstellen.

Kostencalculatie

Constateert u scheuren in de muur of een verzakking van de woning? Neem dan contact met ons op. Oók als u al in een schadetraject zit en u een aannemer mag kiezen. Jaap komt dan bij u langs voor een kostencalculatie of schakelt voor de calculatie de hulp in van o.a. Buro de Rooy uit Loppersum.

Eén aanspreekpunt

Samen met u bekijken we hoe de schade zo constructief mogelijk hersteld kan worden, zowel buitenshuis als ook binnen.
Door de samenwerking met kundige onderaannemers voor het stuc- en schilderwerk kunnen wij een optimaal resultaat garanderen. U hoeft hiervoor dus niet verschillende bedrijven in te schakelen. Wij coördineren het hele herstelproces wat betreft de bouw.